Juwelen Zorg

Bescherming
Sieraden moeten droog worden bewaard. Als uw sieraden niet vaak worden gebruikt, bewaar ze dan in de meegeleverde stofzak. Goede opbergdozen zijn bekleed met aanslagvrije stof en hebben een aparte ruimte voor elk afzonderlijk stuk. Als uw klimaat vochtig is, plaats dan een klein pakje droogkristallen in uw opbergruimte. Vermijd het opbergen van juwelen in combinatie met rubberproducten. Verwijder altijd uw sieraden wanneer u colognes, parfums of andere chemische producten aanbrengt.

Chloor, vooral bij hoge temperaturen, kan uw gouden sieraden blijvend beschadigen of verkleuren. Maak uw gouden of vermeil juwelen voorzichtig schoon met een zachte poetsdoek. Zorg ervoor dat u uw sieraden niet te veel polijst, vooral vermeil, omdat dit de afwerking kan beschadigen.

Reinigen
Gebruik in de meeste gevallen gewoon een niet-schurend doekje voor het schoonmaken. Voor zeer vuile juwelen kunt u een tandenborstel met zachte haren gebruiken (zorg ervoor dat u geen tandenborstel met harde haren gebruikt, anders kunt u de afwerking beschadigen). Zorg ervoor dat u goed spoelt en met een zachte, niet-schurende doek afdroogt. Waterresten kunnen vlekken veroorzaken. Zorg ervoor dat het sieraad volledig droog is voordat u het weer opbergt.

Kan ik met mijn juwelen zwemmen of douchen?

Hoewel onze juwelen waterbestendig zijn, raden wij zwemmen tijdens het dragen van de juwelen NIET aan, omdat dit de vergulding kan beschadigen.

Verzorging van edelstenen

Reinig uw edelstenen regelmatig (controleer welke edelstenen welke reinigingsmethode vereisen)
Vermijd water en overmatige blootstelling aan zonlicht